Skip to main content

KURSUS MEMBUAT TEPUNG WAFFLE & MEMASAK WAFFLE


Waffle merupakan satu bisnes berdaya maju yang boleh dimulakan dengan modal ratusan ringgit sahaja. Cukup hanya membeli sebuah pan waffle dengan harga dalam seratus ringgit, set dapur gas dengan harga asas seratus ringgit serta bahan mentah untuk membuat waffle dengan kos beberapa ringgit sahaja.

Namun, potensi bisnes ini amat berdaya maju, bermula dengan bisnes kecil membuka stall di pasar malam atau warung ditepi jalan, hinggalah menjadi vendor atau franchaisor yang membekal tepung, bahan mentah dan mesin.

Bayangkan  sekarang nak beli takoyaki 1 biji  harganya mencecah hingga RM4.30. Kos nya pula tidaklah seberapa hanya tepung, telur, minyak masak dan bahan-bahan hias.


Penyediaan waffle menjadi lebih mudah kerana tepung yang siap dicampur terdapat banyak dipasaran. Namun kami akan mengajar anda cara membuat tepung waffle bagi memastikan modal anda kecil dalam berbisnes waffle dengan keuntungan bertambah.


MODUL KURSUS

i.  Penyediaan tepung 
ii. Penyediaan inti 
iii.Teknik memasak 
iv.  Teknik menghias 


POTENSI BISNES WAFFLE

i.   Membuka Franchise / Vendor

ii.  Pasar malam
iii. Pusat belibelah
iv. Tepi jalan
v.   Restoran
vi. Memproses tepung 

TARIKH KURSUS


Kursus dijalankan atas permintaan daripada peserta yang berminat.

JANGKAMASA KURSUS

Satu (1) hari.


YURAN KURSUS

Peserta berkumpulan minima 3 orang dikenakan yuran RM 350.00 seorang.

Peserta perseorangan dikenakan yuran RM 600.00 dengan tambahan RM 150.00 bagi setiap pembantu atau ahli keluarga yang dibawa menyertai kursus ini.

HUBUNGI

WMK FOOD INDUSTRIES, MARANG. TERENGGANU
e-mail nama, alamat, nombor hp dan tarikh kursus yang dicadangkan kepada kursusahawan@gmail.com atau whattap/sms/call +60139389712

Comments

  1. Terimakasih Artikel KURSUS MEMBUAT TEPUNG WAFFLE & MEMASAK WAFFLE nya bagus dan membantu sekali, semoga sukses selalu yaa .. Aamiin
    Salam Resep Kue Kering

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

KURSUS MEMPROSES SUSU SOYA, DAN PRODUK SOYA

PENGENALAN Kursus Asas Teknologi Memproses Susu Soya dilaksanakan  bagi melahirkan usahawan yang menceburkan diri secara serius dalam industri memproses minuman halal  dan makanan berasaskan kacang soya. Dengan menyertai kursus ini para peserta akan didedahkan kepada proses-proses pengeluaran produk minuman  yang boleh dihasilkan dari rumah, bengkel  mahupun di kilang yang khusus berasaskan kepada modal yang dimiliki. Selaras dengan peruntukan Akta Makanan 1985. peserta akan didedahkan  dengan prosedur yang dipermudahkan bagi  membolehkan mereka untuk terus memajukan perusahaan kearah mencapai mencapai status IKS. Dikendalikan oleh tenaga pengajar yang berpengalaman  dan mempunyai maklumat bagi peluang-peluang serta kemudahan daripada Agensi Kerajaan kearah  melahirkan lebih ramai usahawan didalam bidang ini. TEKNIK KOMERSIAL Memproses susu soya secara biasa  merupakan satu proses yang mudah. Anda dapat pelajari...

KURSUS MEMPROSES PES DAN PERENCAH

PENDAHULUAN Kemajuan Negara telah membawa kepada perubahan gaya hidup masyarakat yang semakin sibuk dengan kerjaya dan tidak mempunyai masa yang cukup untuk menyediakan makanan kepada keluarga setiap hari telah membawa kepada  permintaan yang tinggi terhadap produk mudah guna seperti makanan segera, Permintaan kepada produk mudah dimasak dan disediakan seperti pes, perencah dan sos semakin meningkat dari tahun ke tahun. Masakan ini menjadi sangat popular pada masa kini kerana ia mudah, cepat, sedap serta lazat untuk disedia dan disajikan. Dipasaran banyak jenama produk berkenaan timbul samada diusahakan oleh syarikat besar mahupun industri kecil skala rumah tangga. Pes, perencah dan sos masakan untuk masakan nasi goreng telah lama berada dipasaran. Perencah asam pedas, masak hitam dan mi bandung amat diminati masyarakat kerana mudah guna dan sediakan berbanding dengan cara tradisional, selain mudah ianya  dapat disediakan dalam masa yang singkat. Produk pes yang dihasilkan bol...

KURSUS TEKNOLOGI MEMPROSES SERBUK REMPAH KARI DAN KURMA

JOM SERTAI KURSUS TEKNOLOGI MEMPROSES SERBUK REMPAH (SERBUK KARI IKAN, SERBUK KARI DAGING/AYAM DAN SERBUK REMPAH KURMA) WMK FOOD INDUSTRIES Antara Isi Kandungan Kursus Teknologi Memproses Serbuk Rempah Ceramah Pengenalan Teknologi Memproses Serbuk Rempah Ceramah Keperluan Mematuhi Akta Makanan 1983 Ceramah Keperluan Mematuhi Peraturan-Peraturan Makanan 1985 Ceramah Keperluan Bahan Mentah Serbuk Rempah  Ceramah Teknik Pengeluaran  Ceramah Formulasi Serbuk Kari Ikan, Serbuk Kari Ayam/Daging, Serbuk Kurmak  Ceramah Pembungkusan & Pelabelan Peralatan Pembungkusan, Pelabelan, Kod Berpalang, Trade Mark Latihan Amali YURAN: RM 500 (TERMASUK MAKAN MINUM,NOTA, ALATULIS, BAHAN DAN AKTIVITI AMALI SERTA SIJIL PENYERTAAN). KURSUS SECARA PRIVATE, PESERTA  SECARA INDIVIDU DENGAN TENAGA PENGAJAR YANG BERKEMAHIRAN. PESERTA BOLEH MEMBAWA BERSAMA AHLI KELUARGA DAN PEKERJA DENGAN BAYARAN YURAN TAMBAHAN RM 150 BAGI SETIAP TAMBAHAN PENYERTAAN. KURSUS SELAMA SATU ...